top of page
YMCA AL MÓN

 

YMCA és un moviment mundial de persones que s'uneixen pel compromís compartit d'enfortir, acompanyar i donar eines als joves perquè, amb ells i des d'ells, millori la societat.

Actualment està present en 119 països i ajuda a 58 milions de persones. YMCA Espanya és part de World YMCA i de YMCA Europe. Cadascuna de les YMCA locals, nacionals o federals es funda habitualment per iniciativa de persones de la pròpia localitat, responent a les necessitats de cada comunitat. Això fa que la YMCA sigui enormement heterogènia amb variacions d'un país a un altre referent als programes que desenvolupa i fins i tot al seu logotip.

YMCA A TRAVES DE LA HISTÒRIA

YMCA són les sigles en anglès de Young Men’s Christian Association (Associació Cristiana de Joves). S'han mantingut des de la seva fundació a Londres el 1844.


Va ser iniciada per un grup de joves per recuperar, en temps de la revolució industrial anglesa, la importància de mantenir un equilibri entre els tres aspectes essencials de l'ésser humà: cos, ment i esperit. El triangle, símbol internacional del moviment, representa aquest equilibri.


Algunes dels fets més rellevants per al nostre món al llarg d'aquests 172 anys d'història de la YMCA són:

APORTACIONS A L’ESPORT

 

  • La Invenció del bàsquet a la YMCA de Springfield, del voleibol a la YMCA de Holyoke (Ambdues a Massachusetts, Estats Units) i del Futbol Sala a l'ACJ de Montevideo (Uruguai). 

 

PREMIS NOBEL DE LA PAU:  

  • Henry Dunant, secretari general de la YMCA de Ginebra (Suïssa) i un dels promotors i redactors dels Estatuts de la YMCA mundial, va ser, també, fundador de la Creu Roja Internacional. Va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1901.

  • John R. Mott, President de l'Aliança Mundial de YMCA, va recollir el Premi Nobel de la Pau el 1946 per el treball humanitari de YMCA amb presoners de guerra a la Primera i Segona Guerra Mundial.

El Triangle

El triangle és el símbol internacional del moviment i expressa l'equilibri entre cos, ment i esperit, fonamental per al desenvolupament de la persona. 

bottom of page